В обстановката на извънредно положение се появиха много идеи за това

...
В обстановката на извънредно положение се появиха много идеи за това
Коментари Харесай

"Кино в длан" отново провокира креативността

В ситуацията на изключително положение се появиха доста хрумвания за това по какъв начин да не скучаем, до момента в който сме затворени у дома. Такава концепция за поощряване на творчеството е фестивалът „ Кино в длан ” - първата у нас конкуренция за късометражки, основани със смарт телефон.

Крайният период за изпращане на оферти е 31 март. Задължително изискване е филмите да са направени с мобилно устройство и да са с дълготрайност до 5 минути. Изпратените оферти би трябвало да бъдат авансово инсталирани от участниците. По тяхна преценка за основаване на окончателната версия на кино лентата могат да бъдат употребявани специфични образни и звукови резултати, музика, надписи и други Във фестивала могат да вземат участие български и задгранични жители, като филмите на непознат език би трябвало да са съпроводени с анотация на български.

Фестивалът не е артикул на въведеното изключително състояние, а съществува от 2016 година и е ориентиран най-вече към младите, които желаят да се занимават с кино, и имат предпочитание да опишат за света към тях. Няма никакво жанрово ограничаване – филмите могат да са игрални, докемнтални, научно-популярни или анимационни и да са въодушевени от сегашната обстановка или някаква напълно друга преживелица, сподели ръководителят на журито, кинокритикът Алекдандър Донев.

За регистрация, както и да гледате филми от предходни издания, посетете уеб страницата на фестивала: http://www.mkino.org/
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР